وکالت تخصصی
سرکار خانم محبوبه توکلی وکیل پایه یک دادگستری و بعنوان یکی از وکلای متخصص در گیلان وکالت در خصوص مبحث وکالت تخصصی چنین توضیح می دارد: کثرت تنوع و گستردگی در انواع موضوعات و مقولات در جوامع انسانی بویژه پیشرفت ثانیه افزون مدرنیسم و تکنولوژی در عصر ارتباطات باعث گردید که مباحث حقوقی نیز طبیعتا از این قاعده تحول بر انگیز مستثنا نبوده و تامل و اراده قانونگذاران و اندیشمندان علم حقوق و حرفه شامخ وکالت را به سوی تخصص گرایی و متخصص پروری معطوف نماید. لذا در اوضاع و احوال حاضر بالأخص در جوامع مدرن و توسعه یافته امر وکالت صرفا به صورت تخصصی و طبقه بندی اختصاصی پذیرش می شود.
ویژگی انکار ناپذیر وجود حساسیت و اهمیت فراوان در این رشته و حرفه خاص با توجه به تنوع ثانیه شمار موضوعات فوق مدرن عصر امروز قدر مسلم حرفه ارزشمند وکالت را نیز از مقطع سطحی و عمومات خارج نموده و ایجاد فلسفه وکالت تخصصی را توجیه و تبیین مینماید.
درک فهم این واقعیت که یک وکیل نیز بمانند یک پزشک هیچ گاه قادر نخواهد بود نسبت به کلیه امور و موضوعات مختلف متنوع حقوقی تخصص و تسلط تام، کامل و مطلق داشته باشد سخت نیست چرا که با استناد به پیچیدگی های مباحث زندگی کنونی چنانچه وکیلی توفیق و پیروزی در پرونده های ارجاعی خود را در زمره آمال و اهداف وکالتی خود قرار دهد ناگزیرا می بایست تمام دانش و فنون دفاعی خود را تخصصا وقف یک یا چند گرایش حقوقی مشخص صرف نماید و صرفا در همین مقولات درجه علمی و ارتقاء تجربی کسب مینماید.
بنابراین با توجه به مراتب فوق الذکر یک وکیل نیز به مثابه یک پزشک یا یک مهندس …نمی تواند بر تمام علوم و تنوعات حقوقی-قانونی احاطه و تسلط بنیانی در حیطه وکالت داشته باشد.
بدین وصف هر چه جهان انسانی از عمومیت به سمت خصوصیت و تخصص گرایی پیش رود در حقیقت خود را یاری نموده و حفظ موجودیت خود را تضمین می نماید.
وکیل محترمی که در حوزه دعاوی ملکی و املاک، تجربه و تسلط کامل دارد و سالها حائز سوابق ارزنده وکالتی در این خصوص بوده و این قسم از دعاوی حقوقی را تخصصا بعنوان گرایش حرفه ای خود برگزیده است نسبت به همکار وکیلی که در انواع دعاوی حقوقی فعالیت داشته و در همه زمینه های وکالتی قبول پرونده می نماید که از قضا در خصوص دعاوی ملکی نیز حائز تجربه عمومی است قدر مسلم رجحان و منزلت حرفه ای ویژه ای در کسب تجربه ، تسلط و ارائه وکالت تخصصی در خصوص دعاوی ملکی خواهد داشت.
رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه معتقد است تخصصی شدن وکالت موجب میشود تا مردمی که میخواهند از وکالت تخصصی استفاده کنند، بتوانند وکیل توانمند در حوزه مورد نیاز خود را به سهولت بیابند و از خدمات به شیوه تخصصی بهرهمند شوند. وکالت مانند پزشکی، حرفهای کاملاً تخصصی است و وکیل قرار است از حقوق موکل دفاع کند، بنابراین باید اشراف کامل و تخصصی در اطلاعات داشته باشد. بعد از اینکه وکلای متخصص مشخص شوند، در وهله بعد سامانه دسترسی مردمی ایجاد خواهد شد تا مردم بتوانند به درگاه عمومی برای یافتن وکیل مراجعه کنند.
این سامانه به نوعی سامانه شفافیت عملکرد برای وکلا محسوب میشود و مردم میتوانند با مراجعه به این سایت از سوابق و پروندههای یک وکیل مطلع شوند. در برخی کشورها درباره وکالت نگاه تخصصی اعمال میشود و به هر وکیلی در حوزه تخصصی خودش پروانه و اجازه وکالت داده میشود، اما متأسفانه در کشور ما به وکیلی که پروانه وکالت پایه یک داشته باشد (وکیل پایه یک دادگستری) حق وکالت در تمام مسائل حقوقی، دادگاهها و مراجع قضایی داده میشود.
پذیرش این واقعیت که امروزه همانند تمامی علوم و مشاغل دیگر تخصصی شدن وکالت، یک ضرورت است تنها با نگاهی کاملاً تخصصی به حقوق امکانپذیر است. به یقین، تخصصی شدن وکالت، تضمین کننده سلامت و امنیت روابط حقوقی اشخاص است، زیرا مردم برای حل مشکلات حقوقی خود و اخذ راهنمایی لازم در انجام معاملات و اعمال حقوقیشان، ابتدا به وکیل مراجعه مینمایند و از وکلا راهنمایی میگیرند.
«تخصصی شدن وکالت نیاز جامعه امروز است»
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه نیز معتقد است پیشرفت امور در عرصههای مختلف کار تخصصی میطلبد. این موضوع را قبول داریم.
به عنوان مثال در رشته پزشکی هر چه طبیب از تخصص بیشتری برخوردار باشد، میتواند کمک بهتری به بیمار کند. این موضوع را هم در بخش قضات و در بحث وکلا قبول داریم،
بنابراین در حال حاضر بخشی از دادگاهها تخصصی شدند. در حوزههای بورس، فضای مجازی، اسناد تجاری، اوقاف و سایر حوزهها، آموزشهای تخصصی ویژه برای قضات گذاشتهایم و پروندهها را به شکل کاملاً تخصصی ارجاع میدهیم و رسیدگی میکنیم. وکالت و کارشناسی به عنوان یک بازوی تخصصی و کمک به کشف حقیقت و عدالت، نیازمند تخصصیشدن است. این پیشنهاد ارائه شده و مورد موافقت ریاست قوه قضائیه است که انشاءالله جامعه وکلا و کارشناسان ما نیز آموزشهای تخصصی خاصی ببینند.
به عنوان مثال اگر امروز کسی پروندهای در موضوعات گمرکی دارد، بداند که این تعداد از وکلا آموزشهای لازم در حوزه مسائل گمرکی را دیدهاند و تخصص لازم در این زمینه دارند تا از آن وکلا برای پروندههای خودشان استفاده کنند. تخصصی شدن وکالت و کارشناسی را نیاز جامعه امروز میدانیم و از آن حمایت میکنیم و انشاءالله این امر محقق خواهد شد.
رئیس کمیسیون کارآموزی مرکز وکلای قوه قضائیه اظهار داشت: «شرایط امروز جامعه حقوقی اقتضا دارد وکالت به سمت تخصصگرایی برود و باید وکلا در زمینههای مشخص و تخصصی فعالیت کنند.» قانع بیان کرد: «یکی از برنامههای کمیسیون کارآموزی، قرار دادن کارآموزان در معرض رشتههای مختلف حقوقی که در دانشگاه با آنها آشنا نبودند، است. از جمله این موضوعات تخصصی میتوان به مسائل بینالمللی، اسناد تجاری، حقوق خانواده و دیوان عدالت اشاره کرد که پس از تعیین علاقه توسط افراد برای فعالیت در یکی از حوزههای تخصصی، صدور پروانه تخصصی در دستور کار قرار گیرد.»
وی با اشاره به تغییر رویکرد از شیوه سنتی به روش جدید گفت: «دیگر روند کارآموزی مانند قبل نیست که وکلای پایه دو بعد از شرکت در کلاس ارتقا و آزمون، پایه یک شوند بلکه کارآموزی ما به این صورت است که بعد از طی دوره ۱۸ماهه و حضور در محاکم، گزارش حضور در محاکم، کار تحقیقی و حضور در کنفرانس و قبولی در آزمون اختبار، کارآموزان میتوانند پروانه پایه یک دریافت کنند.»
رئیس کمیسیون کارآموزی مرکز وکلای قوه قضائیه خاطرنشان کرد: «هر چه دانش و توانایی وکلا بالاتر رود در انجام کار حرفهای خود موفقتر میشوند و میتوانند در محاکم درخشان ظاهر شوند.»
شناسایی ۲۸ حوزه تخصصی وکالت
ایمان حسینپور شرفشاد، دبیر شورای سیاستگذاری وکالت تخصصی درباره طرح تخصصی شدن وکالت مرکز وکلای قوه قضائیه گفت: «اجرای طرح وکالت تخصصی، صرفاً برای شناسایی وکلای متخصص نبوده، بلکه هدف از این طرح، ترویج وکالت تخصصی و تربیت وکیل متخصص است.»
حسین پورشرفشاد افزود: «در مرحله اول اجرای طرح وکالت تخصصی، ۲۸ حوزه ارائه شده است و در مراحل بعدی، تخصصهای دیگری نیز به این لیست اضافه خواهد شد.»
وی به شرح کلید خوردن وکالت تخصصی در نهادهای وکالت پرداخت و افزود: «سالهای زیادی است که از وکالت تخصصی و وکیل متخصص صحبت میشود، اما در دوره فعلی که به عنوان دوره تحول نظام قضایی شناخته شده است، با رهنمودهای رئیس قوه قضائیه و رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه، ترویج وکالت تخصصی جدیتر پیگیری شده است. به منظور ترویج وکالت تخصصی، شورای سیاستگذاری وکالت تخصصی در مرکز وکلای قوه قضائیه تشکیل و جلسات متعددی داشتیم و پیشنهاد برخورداری وکلای متخصص از تعرفه حق الوکاله بیشتر، توسط رئیس مرکز به ریاست قوه ارائه شد.
پس از اینکه این موضوع مورد تأیید رئیس قوه قضائیه قرار گرفت، در آییننامه تعرفه حقالوکاله و حق المشاوره وکلای دادگستری نیز پیشبینی شد، کمااینکه تعرفه تنها یکی از مشوقها برای وکلای متخصص به شمار میآید و این طرح مزیتهای دیگری را نیز به همراه دارد.» به عقیده وی وکلای متخصص با شناخت حوزه تخصصی خود، تمرکز، تسلط بالاتر و تجربه بیشتری کسب میکنند و همین امر سبب میشود موکلان نیز با اعتماد بیشتری به این دسته از متخصصان مراجعه کنند.
از سویی نظام قضایی برای رسیدگی عادلانه، سریع و دقیق، علاوه بر وکلای متخصص به محاکم تخصصی نیاز دارد و در این صورت است که آرای صادره با اتقان بیشتر، قابل اعتمادتر و عادلانهتر خواهد بود.
وی بیان کرد: «وکالت تخصصی و قضاوت تخصصی باید همسو پیش روند. برای مثال اگر وکیل متخصص در دعاوی بورسی، گمرکی و مالیاتی داشته باشیم ولی مرجع رسیدگی تخصصی در این حوزهها نداشته باشیم کارایی وکالت تخصصی نیز تضعیف خواهد شد.»
حسین پورشرفشاد در رابطه با نحوه انتخاب این وکلا از سوی مردم نیز به برنامههای بلندمدت اشاره و خاطرنشان کرد: «بعد از صدور گواهی از طریق تارنمای مرکز اسامی وکلا منتشر میشود و برای مردم امکان دسترسی و انتخاب وکلای متخصص به آسانی محقق خواهد شد.»
دعاوی حقوقی دارای انواع و تنوع موضوعی فراوانی است که بدلیل اهمیت و پیچیدگی هر موضوع، مستلزم کسب مشاوره و صلاحدید از کاردان و وکیل متخصص در همان موضوع خواهد بود. لذا دپارتمان تخصصی_حقوقی گیلان وکالت با کادری مجرب از وکلای حرفه ای _ با تجربه و متخصص در انواع دعاوی حقوقی بویژه دعاوی ملکی، تجاری، مطالبات، خانواده، ارث، کیفری و… مفتخر است در خصوص هر موضوع حقوقی ارجاعی و تخصصی توسط وکلای فرهیخته و متخصص در آن موضوع، با رعایت شرایط ذیل الذکر
جهت نیل به اهداف متعالی «احقاق حقوق حقه افراد» نسبت به ارائه مشاوره حقوقی و وکالت تخصصی اقدام نماید.
وکالت تخصصی در انواع دعاوی ملکی، املاک و اراضی توسط وکیل-وکلای متخصص و مجرب در گیلان وکالت
وکالت تخصصی در انواع دعاوی تجاری توسط وکیل-وکلای متخصص و مجرب در گیلان وکالت
وکالت تخصصی در انواع دعاوی خانواده توسط وکیل –وکلای متخصص و مجرب اعم از آقا و خانم در گیلان وکالت
وکالت تخصصی در انواع دعاوی مربوط به ارث-وصیت توسط وکیل-وکلای متخصص و مجرب در گیلان وکالت
وکالت تخصصی در امور کیفری توسط وکیل –وکلای متخصص و مجرب در گیلان وکالت
امور داوری به صورت تخصصی-ویژه توسط وکیل –وکلای متخصص و مجرب و دارای گواهینامه مدارک داوری در گیلان وکالت
جهت ارتباط با موسسه حقوقی فرزانگان عدالت « گیلان وکالت» می توانید در ساعات اداری از طریق شماره های ذیل تماس حاصل فرمایید.
تلفن مؤسسه: ۸۶-۳۸-۲۶-۳۳-۰۱۳
همراه موسسه: ۳۰۵۳-۴۳۰-۰۹۱۱
نکته ۱- مشاوره حقوقی به صورت حضوری با تعیین وقت قبلی از طریق شماره های ارتباطی فوق الذکر ارائه می گردد.
نکته۲ – مشاوره حقوقی غیر حضوری به صورت تلفنی _ آنلاین امکانپذیر می باشد.
نکته۳- مشاوره حقوقی حضوری _ غیر حضوری دارای هزینه میباشد.
نکته ۴- حق الوکاله قابلیت اقساط دارد. زمان ملاقات به وقت ایران _ رشت : روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۷ الی ۲۱ می باشد.